T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / SALİHLİ - Salihli Mesleki Eğitim Merkezi

TARİHÇE

Tarihçe´miz

   19 Haziran 1986 Tarihinde 3308 sayılı kanunun yürürlüğe girmesinden sonra ilçemizde 1987-1988 eğitim-öğretim yılından itibaren Salihli Endüstri Meslek Lisesinde Çıraklık ve Mesleki Eğitim bağımlı olarak uygulamaya konmuştur. Uygulama başlar başlamaz bağımsız okul binası yapmak için faaliyete geçilerek “Çıraklık Eğitim Merkezi Yaptırma ve Yaşatma ve Öğrencileri Koruma Derneği “ kurularak arsa teminine gidilmiş; sanayimizden eğitim gönüllüsü ve hayırsever iş adamları kurulan derneğe üye yapılıp çalışmalara başlanarak 1988  tüm yılında şimdiki okul binasının temeli atılmış, devlet-millet el ele kampanyası ile ve tüm Salihlili hemşerilerin katkılarıyla okul binası kısa zamanda bitirilmiş ve 1992 yılı temmuz ayı itibarıyla eğitime kendi binasında devam etmeye  başlamıştır.

    Salihli Mesleki Eğitim Merkezi 1992-1993 yılında Çıraklık Eğitimi Merkezi olarak, bu günkü binasında Eğitim öğretime başlayan okulumuza sonraki yıllarda iki katlı atölye,laboratuarlar binası ve öğrenci lokali eklenmiştir. Dernek faaliyetlerinin de katkısıyla okulumuz yapı ve  yeterlilik konusunda çevredeki okullara örnek gösterilecek seviyeye getirilmiştir.

     Merkezde, Mesleki ve Teknik Eğitim alanında Sertifika, Kalfalık, Ustalık, Usta Öğreticilik ve İşyeri Açma Belgelerini veren programlar uygulanmaktadır.  Mesleki Eğitim Merkezinde, Çıraklık Eğitimi ile Yaygın Mesleki ve Teknik Eğitim verilmektedir.

Merkezimiz dört katlı olup bina olarak beş idari oda, on sekiz  derslik, bir öğretmenler odası, bir arşiv, bir toplantı odası, KİEM bilgisayar sınıfından oluşmaktadır.Ana binaya bitişik 2 katlı bir binamız daha olup bu binada 4 atölye, yemekhane bulunmaktadır.

 

 

 

 

                                  Emiullah YAVUZ

                        Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.10.2017 - Güncelleme: 24.01.2024 13:20 - Görüntülenme: 767
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
Tarihçe,