MUTFAKTA GERİ DÖNÜŞÜM VE ‘0’ ATIK (RECYCLING AND '0' WASTE IN THE KITCHEN)
‘Mutfakta Geri Dönüşüm’ ve ‘0’ atık.Atölyemizde artan ve kalan malzemelerin farklı türden gıdalara dönüştürülerek tekraradan tüketime sunulması,bununla birlikte atölye de kullanılan diğer artıkların ayrıştırılarak geri dönüşüm sistemine girmesi sağlanmaktadır.Bunun yanı sıra Mutfakta Geri Dönüşüm’ ve ‘0’ atık konusunda öğrencilerimize alışkanlık kazandırmak ve bu kültürü benimseterek çalışma ortamlarında bu konuya dikkat ederek,tüketimi düşürüp, üretime daha fazla katkı sağlamakta olacağız.Okulumuz öğrencileri haftanın 1 günü okula gelip, diğer günlerde işletmeler de çalıştıkları için bu kültürü benimsemeleri daha fazla önem kazanmaktadır.Günümüz sorunlarınlarının en büyüklerinden bir tanesi olan tüketim ve geri dönüşümü ele alacak olursakta bu proje sayesinde farkındalık kazandırarak hem iş yerlerinde , hem okulda , hemde evlerde ‘Mutfakta Geri Dönüşüm’ ve ‘0’ atık daha yoğun bir şekilde benimsenip davranış kazandırılmak beklenmektedir.
'Recycling in the Kitchen' and '0' waste. In our workshop, the remaining and leftover materials are transformed into different types of foods and offered for consumption again, while other wastes used in the workshop are separated and entered into the recycling system. In addition, the 'Recycling in the Kitchen' and '0' waste are ensured. By giving our students the habit and adopting this culture, we will be paying attention to this issue in the working environment, reducing consumption and contributing more to production. Since the students of our school come to school 1 day a week and work in businesses on the other days, it becomes more important for them to adopt this culture. It is one of the biggest problems of today. If we consider consumption and recycling, which is one of them, it is expected that thanks to this project, awareness will be raised and 'Recycling in the Kitchen' and '0' waste will be adopted more intensively and attitudes will be gained in both workplaces, schools and homes.